Ürünlerimiz hakkında sık sorulan sorular

Sorularınız - cevaplarımız

Burada hansgrohe ürünleri, montaj ve onarım konularına yönelik sık sorulan soruların cevaplarını ve faydalı öneriler bulabilirsiniz. Alttan istediğiniz kategoriyi seçin ve sık sorulan sorulara verilen cevapları inceleyin.

Uzmandan durum kontrolü

Burada verilen bilgiler her durum için geçerli olmayabilir. Böyle bir durumda yakınınızdaki bir sıhhi sistemler uzmanı size seve seve yardımcı olacaktır. Uzman bulunduğunuz yerde somut problemi inceler ve size uygun çözümler önerebilir.

Bunun haricinde ürünler ile ilgili sorularınız veya teknik bir sorununuz mu var? hansgrohe’de doğru muhatap kişi hizmetinizde. Talebinizi almaktan mutluluk duyacağız!

Gider sistemleri 

XXL duş sistemi için hangi tahliye önerilir? 
Örneğin büyük bir tepe duşunun tahliyesi için RainDrain XXL (ürün 60067000) tahliyesinin kullanılması önerilir. DIN EN 274'e göre tahliye performansı dakikada 51 litredir.

Aksesuarlar 

Losyon salgılayıcısı artık losyon iletmiyor. Ne yapabilirim?
Uzun süre kullanılmadığından dolayı losyon pompa içinde kurumuş ve sertleşmiştir. Losyon salgılayıcısına ait pompayı sıcak suya yatırarak ve daha sonra durulayarak pompayı temizleyin.

Bataryalar

Aplike batarya: Bağlantılarda sızıntı olmasının nedeni ne olabilir?
Bataryanın montajından önce farklı ölçüleri dengelemek amacıyla S-bağlantılarının gerilmeden monte edilmesine ve önceden belirtilen montaj ölçülerine uymaya dikkat edilmelidir. Mutlaka orijinal contalar kullanılmalıdır, zarar görmüş contalar gerektiği durumda değiştirilmelidir.
 
Elektronik batarya: Sensörün devreye girmemesi ve örneğin lavabonun temizlenebilmesi için bataryanın temizleme sistemini nasıl etkinleştirebilirim?
Temizleme sisteminin nasıl etkinleştirileceği, ürünle birlikte verilen veya elektronik yedek parça kataloğundan indirilebilen montaj kılavuzunda anlatılmıştır.
 
Eviye bataryası: Döner şafttan su sızıyor. Bunun olası nedeni ne olabilir?
Bataryanın döner şaft contaları kirli veya zarar görmüştür. Contaları değiştirmek için yapılması gereken montaj adımlarını, yedek parçayla birlikte verilen montaj kılavuzunda bulabilirsiniz. Conta setine ait yivli halkaları fazla yağlamamaya dikkat edin.
 
Eviye bataryası: Çekilebilir duşa / spiralli gagaya sahip bir modelden az miktarda su akıyor. Ne yapabilirim?
Çekilebilir hortum ve çekilebilir duş arasında, çekilebilir hortuma ait bağlantı elemanı içine sokulmuş küçük bir elek bulunuyor. Bunu sivri bir nesneyle çıkarın, temizleyin ve tekrar yerleştirin.
 
Eviye bataryası: Çekilebilir duşta her iki sprey tipi de birlikte akıyor. Bu problem nasıl giderilebilir?
Çekilebilir duşu değiştirin. Müşterinin bunu tamir etmesi mümkün değil. Çekilebilir duşa ait doğru yedek parça numarasını ekteki montaj kılavuzunda bulabilirsiniz.
 
Eviye bataryası: Dönebilir gaga sızıntı yapıyor. Ne yapabilirim?
Batarya açıldıktan sonra dönüş alanından su sızıyorsa, dönebilir gaganın sızdırmazlığını sağlayan contaların değiştirilmesi gerekiyor. Contaların değişimi ise çeşitli modellerle birlikte verilen montaj kılavuzuna göre yapılmalıdır. Bu kılavuzları yedek parça kataloğunda da bulabilirsiniz.
 
Eviye bataryası: Pencerenin açılması gerektiği durumlarda Variarc eviye ünitesi bataryasının yeri çekilebilir duşla birlikte nasıl değiştirilebilir?
Bataryayı ana gövdeden tutun (dikkat: gagadan değil!), bunu dikey biçimde yukarı çekin ve bataryayı yanlamasına tezgah üstüne koyun (bir bez veya benzeri üzerine).
 
Küresel batarya teknolojisi: Küresel batarya sisteminde servis çalışması yapıldığında kontrol küresi de değiştirilmeli mi?
Paslanmaz çelik kontrol küresini değiştirmeye gerek yoktur. Var olan tortular örneğin plastik bir temizleme beziyle küre üzerinden kolayca temizlenebilir.
 
Açık sıcak su hazırlayıcısı: Isıtma işlemi sırasında bataryadan su damlıyor. Ne yapabilirim?
Isıtma işlemi sırasında açık sıcak su hazırlayıcısında yüksek basınç oluşmaması için, gagadan su damlar. Bu fiziksel olarak gereklidir ve bataryanın değiştirilmesini veya garanti ya da güvence hakkına başvurulmasını gerektiren bir ürün kusuru değildir.
 
Kullanım sonrası damlatma: Bataryayı veya duşu kullandıktan sonra kısa süre hala su damlamaya devam ediyor. Ne yapabilirim?
Bataryalarda ve duşlarda kullanım sonrası kısa süre su damlaması fiziksel olarak gereklidir ve bataryanın değiştirilmesini veya garanti ya da güvence hakkına başvurulmasını gerektiren bir ürün kusuru değildir.
 
Yönlendirici: Banyo bataryasında başlangıç pozisyonuna otomatik dönmüyor. Ne yapmalı?
Yönlendiriciye ait O-ring veya yiv kirli veya yağsız olabilir. Gerektiği takdirde ikisi de temizlenmeli ve silikon yağ ile yağlanmalıdır.
 
Lavabo bataryası: Çok az miktarda su akıyor. Ne yapabilirim?
Akış performansının az olmasının nedeni perlatörün kirlenmiş olması olabilir. Bu videoda temizlik işlemi daha yakından anlatılmıştır.
 
Lavabo bataryası: hansgrohe bataryalarından birinde su jetinin çıkış açısını değiştirebilir miyim?
hansgrohe opsiyonel olarak dönebilir standart bir perlatör (ürün no: 95400000), dış dişli M24x1, satmaktadır. Bununla su jeti her yöne yaklaşık 8° ayarlanabilir. Değiştirme ve fonksiyon şekli bu videoda gösteriliyor.

hansgrohe ürünlerinin alımı

Ürünleri herhangi bir yerde yükümlülük altına girmeden denemek mümkün mü?
Hansgrohe Aquademie’de size hansgrohe ve Axor markası tüm ürünlerin ve koleksiyonların bir enine kesitini gösteriyoruz. Showerworld’de ise hansgrohe duş macerasını kendiniz deneyebilir ve tadını çıkarabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede hansgrohe ürünlerini nerede deneyebileceğinizi buradaki bayii arama seçeneğinden öğrenebilirsiniz.

hansgrohe ürünlerini nereden alabilirim?
Ürünlerimizi uzman satıcı ve bayilerden alabilirsiniz. Fabrika satışı yapılmamaktadır. Yakınınızdaki bayiyi bayi arama seçeneğimiz ile bulabilirsiniz.
 
Broşürleri nereden alabilirim?
hansgrohe ürünlerini içeren broşürleri doğrudan web sitemizden indirebilirsiniz.
 
hansgrohe ürünlerinin fiyatı ne?
Ürünlerimizi uzman satıcı ve bayilerden alabilirsiniz. Bayiden fiyat bilgilerini de alabilirsiniz. Yakınınızdaki bayiyi bayii arama seçeneğimiz ile bulabilirsiniz.
 
Bir ürün satıştan kaldırıldıktan sonra yedek parçaları ne kadar süreyle almak mümkün?
İlgili ürün satıştan kaldırıldıktan sonra da on sene boyunca yedek parça alabilme güvencesi veriyoruz. 

Duş sistemleri

Duş çubuğu: Köşeye montaj için ne tür imkanlar var?
Köşe montaj setinin montaj adımları bu videoda gösteriliyor. 

Fayans dengeleme: Duş setleriyle birlikte verilen uzun plastik diski ne işe yarıyor?
Her banyoda boydan boya fayans bulunmuyor. Bundan dolayı da bazı durumlarda fayans kalınlığını dengelemek gerekiyor. Boydan boya fayansla döşenmemiş banyolarda fayans dengeleme diski yardımıyla fayans kalınlığı dengelenebilir. Gerektiğin diskin üzerine başka disk de yerleştirilebilir.

El duşu: Eskisine göre artık daha az su akıyor. Ne yapabilirim?
Akış performansının az olmasının nedeni elek contasının kirlenmiş olması olabilir. Bu videoda temizlik işlemi anlatılmıştır. Büyük olasılıkla duşun kendisi de kireçlendi. Kireci nasıl giderebileceğinize dair bir kılavuzu bu videoda bulabilirsiniz.

El duşu: Askı küvetin neresine monte edilmeli?
El duşuna zorlanmadan ulaşmak mümkün olmalıdır. Saçlar oturarak ve el duşunu ele almaya gerek olmadan yıkanabilmelidir.
 
Tepe duşu: Şelale spreyi duştan düzensiz çıkıyor. Artık güzel bir sprey şekli yok. Ne yapılmalı?
Şelale spreyi çıkış deliğini temizleyin. Bunun için en iyisi plastik malayı kullanın. Malayı su akarken komple şelale spreyi deliğinden çekip çıkarın. Çıkmış parçacıklar bu şekilde kolayca durulanabilir.

Kullanım sonrası damlatma: Bataryayı veya duşu kullandıktan sonra kısa süre hala su damlamaya devam ediyor. Ne yapabilirim?
Bataryalarda ve duşlarda kullanım sonrası kısa süre su damlaması fiziksel olarak gereklidir ve bataryanın değiştirilmesini veya garanti ya da güvence hakkına başvurulmasını gerektiren bir ürün kusuru değildir.

Duş kolonları: Yükseltici boru kısaltılabilir mi?
Modele göre yükseltici borular gerektiğinde odaya adapte edilebilir ve icabında kısaltılabilir. Yuvarlak yükseltici borularında bunları kısaltmak temel olarak mümkündür. Daha ayrıntılı bilgiyi montaj kılavuzunda bulabilirsiniz. Dik dörtgen yükseltici borularında farklı uzunluklar bulunmaktadır. Ürününüzün yedek parça numaralarını yedek parça kataloğunda bulabilirsiniz.

Elek contası: Duş hortumu ve el duşu arasındaki bir contanın veya elek kafesinin işlevi ne?
hansgrohe'de bulunan yalıtım ekranlarının yerine normal conta takılmamalıdır. Aksi takdirde elekten filtrelenen kir duşun mekanik sistemine akar. Bu da QuickClean temizleme fonksiyonunun çalışmamasına ve memelerin tıkanmasına neden olur. Yalıtım ekranını nasıl temizleyeceğinizi bu video gösteriyor.

Unica'D: Yedek sürgüyü eski duş barlarına monte etmek mümkün mü?
Yedek sürgü genel olarak tüm Unica`D duş barlarında kullanılabilir.

Duş kolonu: Banyoda tavana kadar fayanslı değilse bunu nasıl monte edebilirim? Bunun için bir çözüm var mı?
Duş kolonları için 7 mm dengeleme sağlayan bir fayans dengeleme diski alınabilir. Ürün numarasını ilgili montaj kılavuzunda bulabilirsiniz.

Garanti ve Güvence

Servis parçaları değiştirildiğinde ürünün üretici garantisi iptal oluyor mu?
Garanti şartlarımızın baki kalabilmesi için ürünün uygun şekilde monte edilmesi gerekiyor. Yedek parçalar değiştirildiğinde bunların uygun şekilde nasıl kullanılabileceği servis talimatlarında anlatılmıştır. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi garanti şartlarımızda bulabilirsiniz.
 
hansgrohe ürünlerinin garantisi ne kadar sürüyor?
Genel olarak bir ürünün alıcısı, satıcıya karşı belli bir süre için bir garanti hakkına sahiptir. hansgrohe ürünlerini dağıtıcı, bayii ve perakende satıcılar üzerinden müşterilerine sattığından dolayı, müşteriler ilk etapta üreticiye karşı değil, doğrudan satıcıya, yani bayiye veya perakende satıcıya karşı garanti hakkına sahiptir. Garanti haklarınızdan yararlanmak istediğinizde lütfen ürünü satın aldığınız bayiyle görüşün. hansgrohe ürünlerinin garanti imkanları hakkında ayrıntılı bilgileri burada bulabilirsiniz.
 
Reklamasyonları kime bildireceğim?
hansgrohe ürünlerini dağıtıcı, bayii ve perakende satıcılar üzerinden müşterilerine ulaştırır. Bu nedenle de müşteriler ilk etapta üreticiye karşı değil, doğrudan satıcıya, yani bayiye veya perakende satıcıya karşı garanti hakkına sahiptir. Reklamasyon yapmak istediğinizde lütfen ürünü satın aldığınız bayiyle görüşün.
 
hansgrohe kanuni garantinin yanı sıra gönüllü garanti de veriyor mu?
Maksimum kalite Hansgrohe şirket felsefesinin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle kullanıcılarımıza beş yıllık gönüllü bir üretici garantisi sunuyoruz. Bu garantinin şartlarını ve detaylarını garanti koşullarında bulabilirsiniz.

Ana ünite

Yalıtım: Duvar deliklerini ve oluklar yalıtmam gerekiyor mu?
Tesisat deliklerinde bileşik yalıtımın eksik veya hatalı olması halinde içeri sızan su gövdelerde ciddi hasarlara neden olabilir. Sıva altı bataryalarında ve boru deliklerindeki oluklar DIN 18195/bölüm 5'e (yapı yalıtımları - ıslak alanlarda basınçsız suya karşı yalıtım; ölçüm ve tasarım) göre uygun biçimde örneğin conta manşonlarıyla ve uygun sıhhi sistem silikonu kullanılarak daimi elastik biçimde yalıtılmalıdır. Açılmış delikler de sıhhi sistem silikon kullanılarak içeri sızan neme karşı korunacaktır. Bununla ilgili daha detaylı bilgiyi ürünle birlikte verilen montaj kılavuzunda bulabilirsiniz.

Temizlik ve bakım

hansgrohe ürünlerimi doğru biçimde nasıl temizleyebilir veya kireçten arındırabilirim?
hansgrohe ürünlerinin parlaklığının ve fonksiyonunun uzun süre nasıl korunabileceğini sizin için bir araya getirdik: 
Genel olarak şu geçerlidir:
  • Hidroklorik asit, formik asit, klorlu beyazlatıcı çözeltiler veya asetik asit içeren temizlik ürünleri kullanılmamalıdır, çünkü aksi takdirde ciddi hasarlar meydana gelebilir
  • Aşındırıcı etkiye sahip temizlik ürünleri ve cihazlar, örneğin elverişsiz ovalama maddeleri ve süngerler kullanılmamalıdır
  • Temizlik işlemi öngörülen temizlik maddesi dozunda ve en fazla 10 dakikalık etki süresinde yapılmalıdır
  • Püskürterek temizlik yapıldığında temizlik çözeltisini kesinlikle hansgrohe ürünleri üzerine değil temizlik bezi üzerine püskürtün
  • Temizlikten sonra yeterli ve berrak suyla durulama yapılmalıdır
Komple bir tepe duşunu bulaşık makinesinde yıkamak mümkün mü?
Duşun plastik parçaları, bulaşık makinesinin kurutma programındaki yüksek sıcaklıklara dayanamaz. Bunun için sadece metal sprey diski uygundur. Ekteki montaj kılavuzunda işlem şeklinin tamamı gösterilmiştir.

Termostatlar ve valfler 

Gider/yönlendirme valfi: Termostatın volanına erişmek zordur. Bu problem nasıl çözülebilir?
Erişimin zor olmasının birçok nedeni olabilir. Örneğin sızdırmaz yüzeyler üzerinde tortular erişimi zorlaştırabilir. Lütfen bu parçayı ekteki montaj kılavuzunda belirtildiği gibi değiştirin. Daha ayrıntılı bilgiyi elektronik yedek parça kataloğumuzda bulabilirsiniz
 
Düğme sıkışıyor: termostat volanının güvenlik kilidi artık açılamıyor. Buna nasıl çözüm bulabilirim?
Büyük ihtimalle sadece düğme kireçlendi veya yay bozuldu. Yayı ve düğmeyi temizleyin ve bunları hafifçe yağlayın. Gerekirse parçalar değiştirilmelidir. Yedek parça numarasını montaj kılavuzunda veya Online yedek parça kataloğunda bulabilirsiniz. 
 
Select butonu: ShowerSelect veya ShowerTablet ürünlerinde montajdan sonra tuşa basılmıyor veya tuş çalışmıyor.
Batarya monte edildiğinde yeşil emniyet kıskacı valften çıkarılmamış olabilir. Gözle görülebilir parçaları sökün ve kıskacı çıkarın. Büyük ihtimalle tuş ile duvar flanşı arasındaki yalıtım yağlanmadı. Contayı silikon yağ ile hafifçe yağlayın.

ShowerSelect: Ürünlerimde akış miktarını ayarlayabilir miyim?
Akış miktarı ShowerSelect termostatlarında ayarlanamaz. Deneyimlerimize göre kullanıcıların %80'i hacim kontrolüne ihtiyaç duymuyor. Miktar kontrolü özellikle el duşunda gerekiyor. Yeni Raindance Select el duşlarıyla müşteriler yumuşak veya sert sprey arasında seçim yapabilir. Çok sayıdaki EcoSmart el duşları ise oldukça su tasarrufu sağlayan bir çözümdür. Tepe duşlarında genellikle duş keyfi ön plandadır. Tepe duşları performanslarına göre ayarlanmıştır ve müşterileriniz kapsamlı ürün çeşitleri arasından seçim yapabilir. Müşteriler hacim kontrolüne sahip ürünleri, mevcut termostatlarda standart teknolojide alabilir.

Sıva altı termostat bataryası: Yedek volanda montaj vidası eksik. Volanı doğru şekilde nasıl monte edebilirim?
2012'den beri termostat volanları kavramalıdır. Montaj vidasına artık gerek yoktur. Kavranmış volanları sadece takmak gerekiyor ve bunlar her zaman güçlü bir itme hareketiyle tekrar sökülebilir.

Diğer 

Ürünlere ait yedek parça kataloğunu, ölçü çizimlerini ve montaj kılavuzlarını nerede bulabilirim?

Ölçüm çizimleri, montaj veya servis kılavuzları gibi teknik yayınlara ve yedek parçalara ilişkin bilgileri, uzman hedef gruplarımızın web sitesi olan Hansgrohe PRO web sitesinde bulabilirsiniz. Bunun dışında bir de kapsamlı bir ürün kataloğu, banyo planlama verileri, danışmanlık, planlama ve montaj önerileri ve ip uçları ile çok daha fazlasını bulabilirsiniz. 

Tedarikçiler ve hizmet sağlayıcılarına ilişkin bilgileri nereden bulabilirim?

Tedarikçiler ve servis sağlayıcıları için tüm servis ve Download'ları Corporate Website www.hansgrohe.com sitesindeki tedarikçi bölümünde sizin için hazırladık. Burada ayrıca satın alma organizasyonlarımız ve kalite yönetimi, ilk örnekleme kılavuzu gibi Download'ları, iş standartlarımızı veya çerçeve anlaşmalarımızı da bulabilirsiniz.

tedarikçi bölümüne git

 

hansgrohe uzmanları

Size en yakın hansgrohe bayi veya yetkili servisine ulaşın